יום שני, 11 במאי 2015

דג אמנון קוביות גזר וגמבה


כידוע בני משפחתי לא מוותרים על הדג בערב שישי, ולא משנה איפה אנחנו .
גם אם אנחנו מתארחים ,ידוע וברור שאני מביאה דגים או שהמארחת מכינה במיוחד. ואם כבר דגים בואו נגוון במעט כל פעם עם תוספת אחרת...
אפשר עם פול ירוק, או תפוחי אדמה ,ואפשר רק עם גזר חתוך לרצועות עבות וגרגרי חומוס .והפעם הכנתי עם קוביות גזר,גמבה,גרגרי חומוס,ותוספת של רסק עגבניות שמוסיפים כשמכינים חריימה,והרוטב טעים מאוד!!!



מצרכים ל-4 מנות 
4 פילה מושט/לברק/דניס/מוסר ים/סלמון
1/2 כוס שמן קנולה
2 גמבה אדומה חתוכה קוביות או רצועות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
1 גזר חתוך לקוביות או פרוסות
6 שיני שום שלמות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אריסה
1 כף לימון כבוש
1 כף פפריקה חריפה
1/4 כפית כורכום
1 וחצי כפות כמון
1 כף מלח
4 פלפל יבש חריף/מתוק
1 כף רסק עגבניות
צרור כוסברה קצוץ

אופן ההכנה
משרים את הדג במעט מלח ולימון.

מחממים שמן קנולה בסיר רחב. מטגנים את הגמבה, הפלפל החריף, קוביות הגזר והשום, עד לריכוך. 
מוסיפים שתי כוסות מים ומערבבים היטב.
מתבלים בפפריקה,כורכום,כמון,מלח,מוסיפים אריסה,לימון כבוש,רסק עגבניות וחצי כוס מים ומערבבים מוסיפים פלפלים יבשים,וגרגרי חומוס מבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות.
מוסיפים את פילה הדג לרוטב,אם יש צורך מוסיפים נוזלים ומבשלים כחצי שעה עד שרוב הנוזלים מתאדים ונישאר רוטב סמיך,מוסיפים כוסברה מבשלים עוד חמש דקות.



***יש אפשרות להוסיף לתבשיל פולים,גרגרי חומוס(מבושלים מראש)או תפוחי אדמה.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...