יום שני, 1 ביוני 2015

מרק חרירה מרוקאי


אם הצלחת להכין מרק חרירה סימן שאתה מרוקאי!!!מרק המרקים של המרוקאים ,וכל אחד מכין אותו אחרת ,בתיבול שונה,עם רסק עגבניות,עם עגבניות טריות,כמון,שמעתי מאות גרסאות הכל תלוי באזור המגורים של ההורים במרוקו. הגרסה שלי בדיוק כמו שאימי ז"ל הכינה ,והכי טעים שאכלתי!!!

מצרכים
1/2 קג` בשר בקר מס` 8 חתוך לקוביות
1-1/2 כוסות חומוס שהושרה מראש(אפשר מקופסת שימורים)
 1 כוס עדשים חומות/ירוקות שטופות
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן
2 גבעולי כרפס עם עלים קצוצים גס
2 כפות מרק עוף (1 לרביכה)
1/4 כפית כורכום
2 כפיות קמח רגיל
1 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1/2 כוס לימון סחוט טרי
חופן אטריות ביצים


אופן ההכנה
מטגנים את הבצל ,מוסיפים את הבשר ומטגנים עד סגירה מוסיפים עגבניות , חומוס,עדשים כרפס,מרק עוף,פלפל אנגלי,מעט כורכום מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות.
ממלאים מים בגובה חצי הסיר ,ומביאים לרתיחה.
מבשלים כרבע שעה מעל להבה גבוהה,מנמיכים ומבשלים כשעה.
(רצוי לבדוק שהבשר והחומוס רכים).

לרביכה
שמים קמח,1 כף אבקת מרק,כמון,פלפל שחור,לימון ו-3 כוסות מים, מערבבים היטב שלא יהיו גושים.
כאשר המרק רותח מוסיפים את הרביכה, ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה מוסיפים את הכוסברה וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.

מוסיפים אטריות ומבשלים עוד כ-5 דקות.

**אם אתם לא אוכלים בשר אפשר לוותר על השלב של סגירת הבשר,לטגן בצל ולהמשיך במתכון



































אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...