יום רביעי, 8 ביולי 2015

מחמר-פשטידת תפוחי אדמה וירקות

מחמר-כך קוראים לפשטידה מרוקאית,והתרגום עם דגש על ה-ח' שחום ופריך מאוד מבחוץ. בכל בית מרוקאי יש מחמר ולכל אחד יש תוספות אחרות. יש עם עוף וירקות,ויש כאלה שמכינים רק עם תפוחי אדמה וביצים ותיבול עדין.
אני מכינה בדיוק כמו שאימי הכינה עם הסיר שאיתי כבר 30 שנה ועם גזר ואפונה.






מצרכים סיר בקוטר 24 ס"מ
5 תפוחי אדמה בינוניים
5 ביצים בגודל L
1 כפית כורכום שטוחה
1כפית אבקת מרק עוף
1 כפית מלח
1/4 כפית ופלפל לבן
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כפית אבקת אפייה
1 גזר חתוך לקוביות ומבושל(חצי בישול)
3/4 כוס אפונה(ללא בישול מוקדם)
1/4 כוס שמן

אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך בסיר עם מים.
מסננים מחזירים לסיר ומערבבים את תפוחי האדמה עד לייבוש .
מועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת מחית לא חלקה , מניחים בצד לצינון כרבע שעה.
מוסיפים ביצים אחת בכל פעם תוך ערבוב עד שמתקבלת בלילה אחידה .
מתבלים בכורכום,מרק עוף,מלח,פלפל,אבקת אפייה ומיץ לימון.
מערבבים לתערובת די דביקה. מוסיפים אפונה וגזר, ומערבבים בעדינות.
מחממים שמן בסיר מעל להבה גבוהה ,יוצקים את הבלילה ומבשלים כ-15 דקות.
מנערים את הסיר מצד לצד בכל פעם שלא יידבק. מנמיכים להבה ומבשלים כ-30 דקות עם מכסה סגור. מורידים מכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על גריל עד להשחמה של החלק העליון.

מצננים פורסים ומגישים.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...