יום שלישי, 14 ביולי 2015

שושנים ורדרדות עם פטנט

להכנת העוגיות הללו הייתי צריכה להתכונן מראש,נפשית ופיזית. כל פעם שהילדים ביקשו ניסיתי לשכנע אותם להכין עוגיות אחרות. ואתם שואלים למה? עם חוט תפירה מעבירה מתחת לרולדה וחותכת וזה היה איום ונורא. עד
שגיליתי את הפטנט הפשוט והגאוני הזה עם מינימום עבודה והרבה פחות עצבים!!תנסו ותיראו כמה קל ופשוט!!



     
                                                                  אפשר גם ורדרדות




סרטון קצר להכנת העוגיות שהעברתי בהתנדבות לסטודנטיות שניקרא "עד הפירור האחרון"








מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
400 גר' מרגרינה/ מחמאה רכה/חמאה
1 כוס מיץ תפוזים/מים
1 כוס סוכר
5 חלמונים
לעבד הכל יחד לבצק אחיד להניח בצד או במקרר למנוחה חצי שעה.


לקצף:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 חפיסת אינסטנט פודינג וניל/אינסטנט ריבת חלב(ניתן להוסיף 3 כפות ריבת חלב לאינסטנט וניל)
מעט צבע מאכל אדום או ורוד ללא חומרים משמרים


אופן ההכנה
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר לקבלת קצף יציב, להוסיף את הפודינג וצבע
מאכל /אינסטנט ריבת חלב ולהקציף שוב לקבלת קצף חזק
לחלק את הבצק ל5-6 כדורים כל כדור לרדד למלבן ולמרוח בקצף. כדי לקבל שושנים אחידים 
ויפים,מרדדים את הבצק למלבן דק וחותכים רצועות דקות וכל רצועה כזאת מגלגלים לשושנה (ראו בתמונה).
את השושנים אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כרבע שעה עשרים דקות תלוי בתנור.
השושנים יוצאות בהירות ומקבלות הזהבה קלה בתחתית. מקררים בתבנית.
מרימים עם פלטה או כף ששת שטוחה כדי לשחרר את השושנים מהנייר אפיה מבלי שיתפרקו.
(הקצף נדבק לתחתית ואם מושכים למעלה את העוגייה היא תתפרק)

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...