יום שני, 5 באוקטובר 2015

בטורקיה הוא נקרא לחמה בעג'ין

מאפה טעים וממכר עם בשר וצנוברים סלט ירוק ליד ואנחנו מסודרים.




מצרכים

לבצק:

1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
כוס וחצי מים
כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 כף סוכר

לתערובת הבשר:

4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף (רק אם אוהבים)
400 גרם בשר בקר טחון
חופן כוסברה
1 כפית כמון
1/2 כף בהרט
חופן צנוברים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משחים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מורידים מהאש מוסיפים כוסברה ומקררים מעט.
מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בינוני עבה או דק לפי בחירתכם. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית התנור, מרופדות בנייר אפיה.
מפזרים על כל עיגול בצק שכבה דקה ונדיבה של תערובת הבשר, מפזרים מעל את הצנוברים ומטפטפים מעל הכל מעט שמן זית,מתפיחים עוד 10 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל -210 מעלות כ-10-15 דקות, עד ששולי הבצק משחימים. 


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...