יום חמישי, 21 בינואר 2016

עוגת תותים ובישקוטים בקצפת




השילוש הקדוש כבר פה!! 
כשמבקשים כל כך יפה אין לי ברירה.. קארינוש כלתי שתחיה אמרה לי "יפצ'וקקקק... נו אתם יודעים בקול מתפנק הרבה זמן לא הכנת לנו את העוגה עם הקצפת והתותים!!!אני??הרבה זמן???אין בעיה בכייף...לפני שבועיים חיכיתי לסוחר בכניסה לשוק ב-05:00 בבוקר ההוא היה בטוח שבעלי וויתר עלי (אין מצב עם עוגה כזאת טעימה)"הכל בסדר"? ההוא שואל ..."כן למה"? "אני מתכוון בבית!! "כן ברור הכל פיקס....יש תותים?? אהה כן בטח בשבילך? יש הכל!!!! או קיי תודה!!

מצרכים לתבנית מרובעת חד פעמית בינונית


5 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר
1 תמצית וניל
3 כפות שמן קנולה
1 כוס קמח
1 כפית אבק אפיה
1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי

14 בישקוטים (לא טעות)


לקצפת
1 שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט וניל
1 כוס חלב


לעיטור


400 גר` תותים חצויים
1 קופסת ג`לי בטעם תות

לסירופ סוכר: 
1 כוס סוכר +1/2 כוס מים להביא לרתיחה עד להמסת הסוכר


אופן ההכנה

במיקסר מקציפים חלבונים וחצי כוס סוכר לקצף יציב ומניחים בצד.
שמים בקערת המיקסר את החלמונים עם יתרת הסוכר ומקציפים עד שהסוכר נמס מוסיפים את השמן בזרם דק תוך הקצפה, מנפים את הקמח ואבקת אפיה ,מוסיפים מיץ תפוזים ומערבלים עד לתערובת אחידה.
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים ומעבירים חצי מהכמות לתבנית אפיה משומנת חד פעמית בינונית מסדרים מעל את הבישקוטים ומוסיפים את החצי השני, מורחים ומכסים את הבישקוטים מיישרים את הבלילה.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות מצננים.
מחוררים עם קיסם את העוגה ושופכים את הסירופ מעל.
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ,חלב ,ואינסטנט וניל לקצף יציב,מורחים מעל לעוגה.
מסדרים את התותים החצויים סביב.
ממסים ג'לי בקערה עם שתי כוסות מים רותחים ומערבבים היטב מצננים מעט.
מורחים את הג`לי מעל לתותים ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות






*****האם הצטרפתם כבר לדף הפייסבוק שלי: "יפצ'וק מבשלת ואופה"?







  

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...