יום שבת, 30 ביולי 2016

עוף בניחוח שום ודבש במילוי אורז ובשר



בדרך כלל ביום רביעי בבוקר אני יושבת חושבת ומתייעצת עם המשפחה מה מכינים לסופ"ש. אחה"צ עושה קניות ,בחמישי שוק ובשישי השלמות ככה שנים!!! בסיכום הוחלט על עוף ממולא בשר ואורז עם קינמון,הל,צנוברים שום ודבש. בנוסף חומוס גרגרים מבושל ,פרגיות עם זיתים,סלטים מבושלים (בקבוע לפחות 10 סוגים ) ולקינוח פחזניות בקרם פטיסייר מכאן ועוגת קצף וקצפתת מכאן .




מצרכים לעוף בינוני במשקל 1.5 ק"ג
100 גר' דבש
5 שיני שום כתוש
1-1/2 כוסות אורז עגול
200 גר' בשר בקר טחון
1 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית הל טחון
50 גר' צנוברים מטוגנים בשמן
4 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
מלח ,פלפל
1 כפית פפריקה


אופן ההכנה

1. מערבבים שום ודבש מורחים על העוף(משאירים מעט)מעבירים 
   למקרר לחצי שעה.

2. מכינים את הבשר: מטגנים את הבצל בשתי כפות
  שמן מוסיפים הבשר,פפריקה,הל טחון,פלפל מערבבים עד שהבשר
  משנה את צבעו,מצננים מעט.
3.מכינים את האורז:
  מטגנים את האורז עם שתי כפות שמן זית,מתבלים בכורכום
  קינמון,הל טחון,מלח ,פלפל ומערבבים.
4.מוסיפים שתיים ורבע מים רותחים,מכסים ומבשלים כרבע שעה.
  מוסיפים את הצנוברים והבשר מערבבים היטב.
5.מחממים תנור לחום גבוהה (200 מעלות) .
6.מוציאים את העוף מהמקרר וממלאים בתערובת האורז והבשר,מפזרים
  בתבנית את השאר ומניחים את העוף מעל לתערובת. מומלץ לסגור
  את הפתח עם קיסמים.
7.מעבירים לתבנית ומורחים שוב דבש ושום. מכסים את התבנית
  בנייר כסף ואופים חצי שעה. מורידים את נייר הכסף,מוציאים
  את האורז לצלחת שלא יישרף ויתקשה, מחזירים את העוף לתבנית
  וממשיכים לאפות עד חצי שעה עד   שהעוף משחים לגמרי.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...