יום שני, 3 באוקטובר 2016

לחמניות בצורת רימון

                     "יהיה רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שירבו זכויותינו כרימון".
  הרימון מסמל יותר מכל דבר אחר את ראש השנה וכשאני מסדרת על שולחן החג את לחמניות הרימון, לא צריך עוד הרבה כדי להתרגש מהאווירה.



כ-30 לחמניות בינוניות
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים( כוס לשתייה חמה) 
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • מעט שמן זית לשימון הבצק
  • לציפוי: ביצה טרופה ומעט זרעי שומשום שחור או פרג שלם לקישוט


אופן ההכנה
  1. מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את המים, הביצה  והשמן ולשים 10 דקות.
  2. מעבירים לקערה נקייה ומשמנים את פני הבצק במעט שמן זית ומכסים        בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים . החלק הגדול ישמש לעיצוב גוף הרימונים  והקטן - לכתרים. מכינים כדורים בגודל בינוני עפ"י בחירתכם,וכדורים  קטנים לכתר. מסדרים בתבניות ומתפיחים עוד חצי שעה עד שהכדורים        מכפילים את נפחם.
  4. מניחים בעדינות את הכדורים הקטנים מעל לכדורים הבינוניים לוחצים  מעט ומברישים את שניהם בביצה.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. בעזרת מספריים חותכים את הכדורים הקטנים במרכז לשניים,ושוב לשניים  בהצלבה. פותחים מעט את החתך שנוצר עם האצבעות,מפזרים במרכז מעט  שומשום שחור/פרג.
  7. אופים כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.


  מאחלת לכם שנה טובה מתוקה כדבש ומלאה כרימון♥

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...