יום שלישי, 29 בנובמבר 2016

שקשוקה כרובית ועגבניות

 
    יום שלישי בדרך כלל אני מכינה שקשוקה תבשיל מהיר וטעים,אישי שיחיה מעדיף משהו "בקטנה" אחרי כל התבשילים העמוסים שהיו בסופ"ש. הפעם שילבתי כרובית צלויה בתנור עם מעט לימון צ'ילי מלח פלפל ושמן זית.



 מצרכים ל-4 מנות
4-5 ביצים
1 קופסת עגבניות (mutti)
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
3 גבעולי טימין
1 בצל בינוי חתוך לקוביות
3 שיני שום חתוכות לפרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כף מלח
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית

לכרובית
1 כרובית בינונית חתוכה לפרחים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 שיני שום כתוש
1 כפית צ'ילי גרוס
1 לימון סחוט טרי
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה
1.מחממים שמן במחבת רחבה,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2.מוסיפים שום ,גמבה,פלפל חריף וטימין ממשיכים לערבב מוסיפים עגבניות  וכוס מים ומתבלים,מערבבים ומבשלים כ-25 דקות עד לצמצום הנוזלים.
3.שוברים ביצה לתוך כוס(מחשש לדם)ומוסיפים לתבשיל ,כך עם כל הביצים.
4.מבשלים כ-5 דקות עם מכסה סגור.
5.מוסיפים את הכרובית הצלויה לתבשיל ומגישים.

אופן הכנת הכרובית
מניחים את פרחי הכרובית בתבנית חד פעמית מתבלים ואופים בגריל ב-200 מעלות כ-15 דקות.
   

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...