יום חמישי, 23 במרץ 2017

עוגת קינמון בציפוי שקדים מסוכרים


               עוגת קינמון לחה ועסיסית עם ציפוי מתפצח של שקדים,דומה בטעמה לדובשניות מתקתקות



מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
2 ביצים+חלמון בגודל L (לשמור את החלמון לציפוי)
200 גרם (1 כוס)סוכר
1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון
80 מ"ל שמן קנולה(1/3 כוס)
175 גרם(1-1/4 כוסות)קמח תופח
35 גרם (1/3 כוס)שקדים טחונים דק
1/2 כפית מלח


לציפוי

130 גרם (1-1/4 כוסות)שקדים מולבנים גפרורים
1 חלבון
3 כפות סוכר


אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות אפיה רגילה. מרפדים תבנית בנייר אפייה

ומשמנים היטב את הדפנות.
מקציפים ביצים שלמות+חלמון וסוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף תפוח.
מוסיפים לבלילה התפוחה תמצית וניל ושמן בזרם דק תוך כדי הקצפה עד שהם
נטמעים בבלילה.מקציפים 2 דקות נוספות.
מנפים קמח לקערה נוספת,מוסיפים שקדים טחונים,מלח וקינמון ומערבבים היטב.
מקפלים את החומרים היבשים לקצף הביצים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מכינים את הציפוי
מערבבים שקדים עם חלבון וסוכר עד שהם מצופים לגמרי בתערובת.
יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ומיישרים בעזרת פלטה או כף.מפזרים מעל את ציפוי השקדים באופן אחיד.
אופי כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
***העוגה נשמרת עד 3 ימים בטמפ' החדר כשהיא עטופה היטב.




אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...