יום שלישי, 25 באפריל 2017

רוקי רואוד לוטוס



 


את ההצעה למתכון הזה קיבלתי מאושרי (הבן הגדול) וכשהוא מבקש חטיף עתיר בקלוריות אני בודקת טוב טוב את שם השולח
כך התנהלה השיחה "אתה באמת רוצה את זה"? שאלתי "מה לא?" הוא אמר "כן בטח בכייף" "הכל בסדר"? "כן אימא בא לי זה ניראה אשששש!!
אז הכנתי כמובן ....חטיף טעים בקלות ללא אפיה....תענוג כבר אמרתי?
"יש הרבה גרסאות לרוקי רואוד בעולם, ולכל מקום יש את המרכיבים שלו. מה שמשותף לכולם הוא שוקולד ומרשמלו, ועוד משהו קראנצ'י כמו עוגיות או אגוזים.
בגרסה הזו הוספתי עוגיות לוטוס בשביל אלמנט הקראנץ', והוספתי מעט ממרח לוטוס ודבש כדי שהרוקי רואוד לא יתקשה מדי במקרר."

מרכיבים :
100 גרם חמאה
25 גרם (כף אחת) ממרח לוטוס
300 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו
50 גרם (2 כפות) דבש
1/4 כפית מלח
200 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם מיני מרשמלו, או מרשמלו רגילים שחתוכים לחתיכות קטנות
אבקת סוכר, לפיזור מעל


אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית ריבועית בגודל 23 על 23 ס"מ בנייר אפייה, כך שהנייר יגלוש וישאיר שוליים מכל הצדדים, לאורך ולרוחב. כך תמנעו הדבקה ותוכלו לשלוף את הרוקי רואוד בקלות אחרי הקירור.
2. בסיר בינוני על אש נמוכה ממסים את החמאה, ממרח לוטוס,שוקולד מריר, הדבש והמלח. מדי פעם מערבבים כדי לוודא שהכל נמס בצורה אחידה ועדינה.
3. בינתיים, שוברים את העוגיות בצורה גסה עם הידיים או בתוך שקית עם מערוך או כלי כבד אחר. המרקם לא אמור להיות אחיד - זה הכי כיף שיש חתיכות קטנות וגדולות ביחד. מעבירים את העוגיות לקערה גדולה ומערבבים עם המרשמלו.
4. כשתערובת השוקולד בסיר נמסה בצורה אחידה, שומרים בצד חצי כוס מהתערובת, ושופכים את היתרה על הביסקוויטים והמרשמלו. מערבבים עד שכל התערובת אחידה ומעבירים לתבנית המרופדת. משטחים עם מרית עד כמה שאפשר, ושופכים מעל הכל בצורה אחידה את חצי כוס תערובת השוקולד ששמרנו בצד. מיישרים עם מרית את השוקולד כך שיכסה את כל החורים ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.
5. לפני ההגשה, בוזקים מעל אבקת סוכר.


***המתכון מהבלוג של נועם - פצפוצים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...