יום שישי, 21 ביולי 2017

עוגת גבינה של בית מלון


   


זוכרים את עוגת הגבינה שמגישים בארוחת הבוקר בבתי מלון??איך אפשר לשכוח??עוגה נימוחה עם רכות שאי אפשר לתאר,אפשר "לחסל" אותה ברגע!!!הכנתי בבוקר אחר הצהריים נשארה עדות לכך שהייתה פה עוגת גבינה...הכפית!!

מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית בגודל 32x26
6 ביצים שלמות בגודל L
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
500 גרם גבינה לבנה 5% - להניח במסננת רבע שעה שתגיר נוזלים
1 שמנת חמוצה 9% או 5% (200 מ"ל)-להניח במסננת להגיר נוזלים עם הגבינה
2 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות גדושות קמח רגיל
2 שקיות סוכר וניל


אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות, להקציף ביצים שלמות ,סוכר וסוכר וניל כ-5 דקות או עד להכפלת הנפח.
להוסיף שמנת מתוקה לערבל 2 דקות.
להוסיף את הגבינה ושמנת חמוצה ולערבל עד לאיחוד הבלילה.
לנפות את הקמח והקורנפלור ולהוסיף לבלילה בתנועות קיפול.
להעביר את הבלילה לתבנית משומנת,לאפות חצי שעה ב-180 מעלות
לאחר חצי שעה, להנמיך את חום התנור ל- 150 מעלות ולאפות חצי שעה נוספת,עד שהיא רוטטת מעט וזהובה למעלה.
לכבות את התנור ולהשאיר את הדלת סגורה כחצי שעה ולצנן היטב .


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...