יום שבת, 12 באוגוסט 2017

עוף עם תפוחי אדמה וגעגוע




    המתכון הפשוט הזה כל כך טעים ומזכיר את אימי ז"ל...לרוב התבשילים של אימי יש תיבול עדין, מלח ,פלפל לבן וכורכום והטעם משגע!!!כל פעם שאני מכינה את התבשילים של אימי המחמאות מגיעות מכולם. המחמאה הכי גדולה שיכולתי לקבל כשאומרים לי את דומה לסבתא רחל והתבשילים בול באותו טעם,הרוטב הסמיך בסוף הבישול זה סימן שהצליח לי...זה מרגש...רגע לפני החגים הגעגועים, הזיכרונות והריחות צפים מעלה...(במקור לא היה צ'ילי ופלפל שחור)




מצרכים ל-5 מנות
5 כרעיים (או כל חלק אחר)
1 פלפל צ`ילי
2 בצלים פרוסים לרצועות
3 גבעולי כרפס עם העלים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
3 כפות שמן זית
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות


אופן ההכנה
מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים פלפל צ`ילי,סלרי,כורכום,פלפל שחור גרוס ומלח,ממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את הכרעיים משחימים מעט,הופכים ומבשלים עוד 5 דקות.
מוסיפים מים עד כיסוי מביאים לרתיחה,מוסיפים תפוחי אדמה ומשקים אותם עם הנוזלים עד לכיסוי עם הרוטב. מבשלים כשעה או עד שנספגים רוב הנוזלים ונוצר רוטב סמיך.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...