יום שישי, 1 בספטמבר 2017

בריוש

  



בְּרִיּוֹשׁ הוא מאפה מהמטבח הצרפתי עשוי מבצק שמרים עשיר במיוחד, שתכולת הביצים והחמאה הגבוהה שבו מעניקה לו פנים רך ואוורירי.
את המכון הנפלא הזה קיבלתי מחברתי הטובה רחל,אימא של רחל הכינה מהמתכון הזה לחמניות מתוקות עם ממרח שוקולד וקראה להן בריוש,חברתי מכינה מהבצק עוגות שושנים ורולדות שמרים.

לבצק

5 ביצים בגודל L
4 כוסות קמח (560 גרם)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
רבע כוס חלב פושר 60 מ"ל אימי ז"ל הייתה שמה מים מטעמי כשרות
חצי שקית שמרית או כף שמרים יבשים
200 גר חמאה (ניתן להחליף למחמאה מטעמי כשרות)
קורט מלח
1 חלמון + 1 כף חלב


אופן ההכנה:
להקציף את הביצים לקצף יציב עם הסוכר, לאחר מכן להחליף ל-וו גיטרה ולהוסיף את הקמח,חלב שחומם טיפה במיקרו ,להוסיף את השמרים, המחמאה שהוצאתי מראש מהמקרר שרוככה 40 שניות במיקרו, ובסוף להוסיף את המלח לערבל 10 דקות, הבצק יוצא רך וזה בסדר.
מתפיחים את הבצק עד להכפלת הכמות, מקמחים נייר כסף עוטפים את הבצק ומקפיאים לשעה במקפיא .
לאחר כשעה מוציאים את הבצק מהמקפיא,מקמחים מקום בשיש מחלקים ל-6 כדורים בגודל פינג פונג ועוד שישה קטנים להניח מעל. עוטפים את התבנית בנייר כסף ללילה במקרר.
בשארית הבצק אפשר להכין רולדות עם מלית נוטלה ואגוזי מלך.
משמנים תבניות אישיות במעט חמאה, מניחים בתוכן את הכדורים, מכסים ומתפיחים בין חצי שעה לשעה (תלוי בעונה) עד שהבצק נעשה נפוח ומתוח.


מערבבים בקערית חלמון וחלב ומברישים את הבריוש, אופים ב-180 מעלות 25 דק' .

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...