יום שבת, 7 באוקטובר 2017

עוגת באונטי




אם אתם אוהבים את חטיף באונטי הטעים והמוכר עם קוקוס ושוקולד העוגה הזאת בשבילכם. העוגה מבוססת על עוגת השוקולד שלי והמלית קוקוס של קרין גורן.

מכינים את תחתית עוגת השוקולד
מצרכים לתבנית מס' 24

3 ביצים בגודל L
1/2 כוס שמן (חד פעמית שתייה חמה)
1 שמנת חמוצה 9%
1-1/2 כוסות מים (חד פעמית שתייה חמה)
100 גר' אבקת סוכר
3/4 כוס קקאו(חד פעמית שתייה חמה)
2 כוסות קמח((חד פעמית שתייה חמה)
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה


אופן ההכנה
מחממים תנור אפיה ל-170 מעלות
במיקסר מקציפים ביצים,שמן,שמנת חמוצה,מים, אבקת סוכר,וקקאו במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים קמח מנופה ,אבקת אפייה ,ואבקת סודה לשתיה, מערבלים עוד דקה עד לתערובת אחידה.
מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות.

לשכבת הקוקוס:

1/2 1 כוסות חלב (360 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
50 גרם חמאה
1/2 3 כוסות קוקוס (300 גרם)


מכינים את שכבת הקוקוס:
בסיר בינוני מחממים להמסה על אש נמוכה חלב, סוכר וחמאה. מגבירים להבה ומרתיחים 10 שניות בלבד. מסירים מהאש ומערבבים פנימה קוקוס. משטחים את תערובת הקוקוס החמה על תחתית השוקולד ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף. מצננים ומעבירים למקרר להתייצבות.

לציפוי השוקולד:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ״ל)
100 גרם שוקולד מריר
ממיסים במיקרו שמנת מתוקה ושוקולד וטורפים לרוטב אחיד. מצננים מעט.
מוזגים את הרוטב החמים על העוגה הקרה ומטים את התבנית עד שהעוגה מצופה בשכבה אחידה.
מעבירים למקרר להתייצבות.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...