יום שישי, 15 בספטמבר 2017

טארט תפוחים קרם שקדים וקינמון


התכנון המקורי היה להכין עוגת תפוחים בחושה,נכנסתי לבלוג שלי וחיפשתי מתכון(כן אני לא ממש זוכרת את כל המתכונים)היו כמה עוגות וגם טארטים ולא הצלחתי להגיע להחלטה סופית. התייעצות קלה עם בעלולי הוחלט להכין טארט תפוחים משגע עם בצק פריך וקרם שקדים.


מצרכים לתבנית פאי בקוטר 24
לבצק:
100 גר' חמאה מומסת
3/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
270 גר' קמח רגיל

קרם שקדים וקינמון:
100 גרם שקדים שלמים טחונים דק
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1 ביצה בגודל L
1 כף קמח רגיל
1 כף חלב או מים קרים

2 תפוחי עץ גרני סמית בגודל בינוני

אופן הכנת הבצק
מערבבים בקערה אבקת סוכר וחמאה עד לאיחוד טורפים פנימה את הביצה
מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מידי).
מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית התבנית מחוררים עם מזלג ומכניסים למקרר ל-30 דקות.

הכנת הקלתית
מניחים מעל הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל שכבת אורז, או חומוס(רק על מנת שהבצק יישאר שטוח במהלך האפייה).
אופים את הבצק משך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170מעלות.
אחרי 15 דקות, מוציאים את הנייר עם האורז, ואופים את הבצק עוד 5 דקות.
מוציאים את הבצק מהתנור מצננים כ-5 דקות.

להכנת התפוחים
מניחים בסיר מים מוסיפים כף סוכר,כף לימון סחוט טרי ומביאים לרתיחה.
קולפים את התפוחים ומוסיפים למים(בזהירות), מבשלים כ-5 דקות עד לריכוך חלקי מצננים.

הכנת קרם שקדים
במעבד מזון עם להב פלדה או מיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד שקדים, סוכר חום, חמאה, קינמון ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה, קמח וחלב ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.
מורחים את הקרם בשכבה אחידה על גבי הקלתית החצי-אפויה.
מסננים את התפוחים ומחלקים ל-4 ,פורסים את הרבעים לפרוסות די דקות. מסדרים את רבעי התפוחים בתוך הקרם.
אופים כ-20 דקות ב-170 מעלות או עד שהקרם מתייצב בשוליים, אך עדיין מעט רוטט במרכז והבצק מזהיב.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...